понеделник, 30 септември 2013 г.

Dell Latitude 6430u - лаптоп от бизнес класа

Dell Latitude 6430u
Подобно на повечето лаптопи от бизнес класа, Dell Latitude 6430u има стилен дизайн. Матовото покритие е професионално изработено и е удоволствие да държите компютъра в ръце, а освен това го предпазва от отпечатъци, оставени от ръцете. Сребристото покритие от долната част придава хубав контраст.

Със своето тегло от 1.77 килограма, не можем да кажем че лаптопа е от най-леките в класа си. Все пак е достатъчно лесно да бъде пренасян от едно място на друго, а приятната повърхност на корпуса го прави още по-атрактивен в това отношение.

Dell Latitude не впечатлява с кой знае какви високотехнологични портове, но си има стандартните, които най-често се използват а именно – два USB 3.0 порта, Ethernet, VGAи HDMI изходи.

Екранът е добър, но за цената си, може би потребителите ще го намерят за недостатъчен. IPS екранът предоставя стандартната резолюция 1366x768 пиксела. Картината е чиста, цветовете са качествени, а същото важи и за контраста и яркостта на изображенията. Екранът предоставя добра картина от много ъгли, до 150 градуса почти не се забелязва разлика.

Процесорът на лаптопа е двуядрен Интел i5-3427u с честота от 1.8 гигахерца, която достига до 2.8 когато превключи в турбо режим. Видео картата е Intel HD 4000 Graphics, а оперативната памет - DDR3 8GB.  В конфигурацията е включен SSD с капацитет 128 гигабайта. При стандартните тестове батерията на Dell Latitude 6430u издържа почти четири часа, което не е нищо особено, ако погледнем колко издържат други ултрабуци на едно зареждане. Цената на този преносим компютър е малко над 1000 евро.

от notebookreview.com
снимка: hothardware.com

0 comments:

Публикуване на коментар