сряда, 2 октомври 2013 г.

Toshiba Satellite W30t - лаптоп и таблет в едно

Наскоро Toshiba представиха нов хибрид - Satellite W30t. Той е комбинация от лаптоп и таблет в едно и идва с новият Windows 8.1. В момента хибридите да истински хит, като повечето производители се стремят да спечелят потребителите не само със стандартния лаптоп, но и в допълнение към него и с таблет – всичко това в едно устройство. Идеята е да се събере най-доброто от двата типа джаджи на едно място.

Toshiba Satellite W30t

Satellite W30t има доста прилични технически параметри, като започнем от Haswell, четвърто поколение процесори на Intel. Към него са добавени и 500 GB дисково пространство, което може да бъде заменено от до 256 GB SSD. Базовият модел е със задължителният минимум от 4 гигабайта RAM. По време на изложението IFA миналия месец, лаптопът показа доста добро представяне, но тепърва ще се правят по-задълбочени тестове и анализи.

Хибридът идва и с 13.3 инчов IPS дисплей, който сякаш щеше да е по-допре, ако беше малко по-голям. Освен това резолюцията от 1366 x 768 пиксела, изобщо не може да ни впечатли, ако погледнем други конкурентни лаптопи от този клас. Традиционно, Toshiba са помислили за възможностите за свързване, като имаме USB 2.0, USB 3.0 портове, micro HDMI и micro SD.
Батериите са две на брой, като едната се намира в лаптопа, а другата в таблета. Според Toshiba, двете заедно осигуряват до 10 часа живот на устройството с едно зареждане.

След като таблетът се отделя изцяло от клавиатурата, в него са добавени всички първостепенни компоненти. Само таблетът тежи 1.3килограма, а заедно с клавиатурата от 1.1 кг, получаваме едно сравнително тежко устройство за носене, със своите 2.4 кг. Цената ще започва от 890 долара.

от pcadvisor.co.uк
снимка: ultrabooknews.com

0 comments:

Публикуване на коментар