неделя, 13 октомври 2013 г.

Lenovo ще купуват HTC?

HTC
Китайският концерн за производство на лаптопи и таблети Lenovo е готов да закупи контролният пакет акции на тайванската фирма за смартфони HTC. Това са последните слухове, плъзнали из интернет пространството. За пръв път в своята история тайванците отчитат загуби за четиримесечие, което кара доста специалисти да смятат, че преговорите с Lenovo са напълно възможни.

Според същите слухове, през август месец се е провела тайна среща на високо ниво между представители на двете фирми. Говори се, че китайците в най-скоро време ще отправят официално предложение за закупуване на марката HTC, като ще продължат да произвеждат мобилни телефони под това име, подобно на Microsoft, които закупиха Nokia наскоро.

Тази стратегия съвсем не е нова за Lenovo, които преди време закупуват марката ThinkPad от IBM и продължават да я използват. Фирмата също така закупи бранда Medion преди две години, като можем да я видим в употреба при някои от продуктите и. Въпреки, че в момента също произвеждат телефони с Android, компанията е ограничила продажбите си основно в Китай. С купуването на HTC се надяват това да се промени. Дали всичко това са просто спекулации предстои да видим.

0 comments:

Публикуване на коментар