четвъртък, 14 септември 2017 г.

Повишете с до 50% ефективността на батерията на лаптопа – да, това е напълно възможно

Вероятно и вие сте сред милионите хора, на които постоянно се налага да търсят контакт, в който да заредят батерията на преносимия си компютър. Днес сякаш батериите на всички електронни устройства преминават автоматично от напълно заредено състояние до напълно изтощена батерия. Постоянна употреба, голям и тромав софтуер, лайф стрийминг – все фактори, изяждащи енергията на батерията.

За щастие на всички, на които се налага да използват своя лаптоп в движение и при полеви условия, има един много прост трик, чрез който батерията на лаптопа ще издържа по-дълго и дори ще може да повиши своята ефективност с цели 50%. За целта е нужно само да смените браузера, чрез който сърфирате в мрежата.

Opera – браузърът на запалените фенове

Уеб браузърът Opera е добре известен сред шепа невероятни фенове на високите технологии и компютърните игри. Неговата популярност сред масовия потребител обаче е минимална, отчасти защото предлага функции, които не се намират в по-популярните браузъри. Opera пести енергия, като опростява кода и поддържа анимираните теми до санитарния минимум. Той, също така намалява активността на раздели във фонов режим и намалява скоростта на кадрите до 30 кадъра в секунда.

За да не бъдем голословни, ще се позовем на лабораторни тестове, сравняващи консумацията на енергия от среден модел лаптоп при работа с Chrome и след преминаване към Opera. С Chrome лаптопът работи малко под 2 часа при обикновено уеб сърфиране, но след преминаване към Opera става възможно да се изцеди още час от живота на батерията.

Opera работи с операционни системи Microsoft Windows, OS X и Linux и не само помага за удължаване живота на батерията на компютъра, но и работи с до 45% по-бързо от Google Chrome и с 21% по-бързо от Firefox. Това предимство на скоростта обаче е най-очевидно при използването на рекламни блокери, каквито ви съветваме да използвате, в случай че е необходимо да работите продължително с преносимия си компютър, без възможност за презареждане на батерията.

0 comments:

Публикуване на коментар