сряда, 17 юли 2019 г.

Как да изберем лаптоп?


избор на лаптоп
В последните години тези технологии се развиха толкова много ,че ежедневието ни е обвързано с тях.Колкото са напреднали обаче те , толкова и избора им е по-голям.Освен основните производители като Apple, Asus, Acer, HP и други на пазара се появиха и хиляди китайски модели и копия на оригиналните продукти. Повечето хора се объркват страшно много в избора си на лаптоп или компютър.

В тази статия ще ви запозная с основните елементи по които можете да се ориентирате дали даден продукт е качествен. Първото нещо което трябва да погледнете - с какъв процесор е даденият продукт. Процесорът представлява"мозъка" на компютъра и той смята повечето операции в даден компютър или лаптоп. Тук вариантите са два основни - АМД и Интел. АМД е по-евтиният вариант ,но и има няколко основни недостатъка а именно - доста по-горещ е, има по-висок процент на дефектиране. Затова и повечето потребители се спират на вариантът със интелски процесор.

Второ - избягвайте да купувате прекалено евтини китайски компютри , защото от опита който имам , то почти няма бройка без проблем. Трето - внимателно огледайте пантите на лаптопа - трябва да изглеждат доста стабилни и екранът да не се отваря прекалено лесно, защото в противен случай на 2-3 месец те се разхлабват и започват едни страшни проблеми. Ако нямате нужда от отделна видео карта, която е нужна предимно за игри, то тогава изберете лаптоп с вградена такава, защото тук отново вградените правят много по-малко проблеми и батерията издържа доста повече.

И накрая въпреки избора ви, то не забравяйте, че всяка година трябва да носите вашата техника в сервиз за лаптопи или компютри, защото прахта и боклуците който събира той е доста в зависимост от това къде го използвате. Друго важно правило е никога да не слагате лаптопа върху мека мебел, защото той не може да се охлажда и съответно може да се стигне до повреда.

0 comments:

Публикуване на коментар